Albert Heijn en de voedselbank organiseren samen inzamelingsactie “Op een lege maag kun je niet leren”.

Het aantal huishoudens in Nederland dat voedselhulp krijgt van de voedselbank is in 2020 met 7,2% gestegen. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen. Het aantal kinderen t/m 17 jaar die afhankelijk zijn van de voedselbank steeg in 2020 met 9,3% ( 36.858 kinderen) .
Speciaal voor deze kinderen, start vandaag de grote landelijke actie gericht op het ontbijt “Op een lege maag kun je niet leren” in samenwerking met Albert Heijn. Geen enkel kind zou met een lege maag naar school mogen gaan. De actie duurt t/m 12 september.
Klanten kunnen in 660 winkels van Albert Heijn, verspreid over heel Nederland, ontbijtproducten zoals hagelslag, havermout en cornflakes doneren aan de lokale voedselbanken. De ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk is voor klanten om de producten uit te zoeken. Alle producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen.
Voedselbank Weert en Albert Heijn in de Muntpassage en aan de Dries in Weert doen mee
Ook in Weert, Nederweert en Cranendonck zijn kinderen helaas afhankelijk van voedselhulp. Voedselbank Weert steunt samen met haar vrijwilligers deze kinderen en hun gezinnen door wekelijks voedsel te verstrekken uit gedoneerde middelen. In Weert kunnen inwoners ook meedoen aan de inzamelingsactie van Albert Heijn. Daarmee is voedselbank Weert enorm geholpen. Je vindt de actieproducten bij Albert Heijn.

Gewijzigde openingstijd

Met ingang van vrijdag 10 september wordt onze openingstijd gewijzigd.
De voedselbank is dan open van 13.30 uur – 16.00 uur (zonder pauze).

Voor onze cliënten in Nederweert en Cranendonck verandert er niets. Zij kunnen hun levensmiddelenpakket om 13.00 uur ophalen bij het distributiepunt.

Voedselbank Weert is gestart uitgiftepunt in Budel.

Cranendonckse huishoudens die afhankelijk zijn van de voedselbank kunnen voortaan dichter bij huis terecht. Bij voetbalclub SV Budel is een uitgiftepunt van de voedselbank in Weert in gebruik genomen. Hierdoor hoeven de gezinnen niet meer naar Weert te reizen, maar kunnen zij dichterbij hun wekelijks levensmiddelenpakket ophalen. Er is een bushalte in de buurt en mensen kunnen er redelijk anoniem naar binnenlopen. Budel is de derde plaats met een uitgiftepunt van de Stichting Voedselbank Weert. Drie jaar geleden startte de stichting een dependance in gemeente Nederweert.

Op dit moment maken ongeveer twintig Cranendonckse huishoudens gebruik van de voedselbank in Weert. Voedselbank Weert verwacht dat het nieuwe distributiepunt de drempel naar de voedselbank voor potentiële cliënten verlaagt en bijdraagt aan een grotere naamsbekendheid in de Brabantse buurgemeente. Het uitgiftepunt start met twee vrijwilligers uit de gemeente Cranendonck. Daardoor zien de bezoekers telkens een vast gezicht en voelt alles een beetje vertrouwd.

Een groep vrijwilligers nam in 2017 al het initiatief voor een zelfstandige voedselbank in de gemeente Cranendonck. Omdat de zoektocht naar een geschikte locatie moeizamer verliep dan verwacht werden de ambities bijgesteld. Ook een dependance-constructie met Weert werd destijds overwogen, mede omdat het oprichten van een nieuwe voedselbank vergaande financiële en organisatorische gevolgen heeft. Vier jaar later komt het uitgiftepunt er dus alsnog door de medewerking van SV Budel.

Voedselbank Weert is wel naarstig op zoek naar sponsoren uit de gemeente Cranendonck. Relatief weinig winkels en organisaties ondersteunen de voedselbank door middel van levensmiddelen of donaties. Zij hoopt mede door het oprichten van deze dependance, meer steun en draagvlak te krijgen in de gemeente Cranendonck.