Voedselbank Weert is gestart uitgiftepunt in Budel.

Cranendonckse huishoudens die afhankelijk zijn van de voedselbank kunnen voortaan dichter bij huis terecht. Bij voetbalclub SV Budel is een uitgiftepunt van de voedselbank in Weert in gebruik genomen. Hierdoor hoeven de gezinnen niet meer naar Weert te reizen, maar kunnen zij dichterbij hun wekelijks levensmiddelenpakket ophalen. Er is een bushalte in de buurt en mensen kunnen er redelijk anoniem naar binnenlopen. Budel is de derde plaats met een uitgiftepunt van de Stichting Voedselbank Weert. Drie jaar geleden startte de stichting een dependance in gemeente Nederweert.

Op dit moment maken ongeveer twintig Cranendonckse huishoudens gebruik van de voedselbank in Weert. Voedselbank Weert verwacht dat het nieuwe distributiepunt de drempel naar de voedselbank voor potentiële cliënten verlaagt en bijdraagt aan een grotere naamsbekendheid in de Brabantse buurgemeente. Het uitgiftepunt start met twee vrijwilligers uit de gemeente Cranendonck. Daardoor zien de bezoekers telkens een vast gezicht en voelt alles een beetje vertrouwd.

Een groep vrijwilligers nam in 2017 al het initiatief voor een zelfstandige voedselbank in de gemeente Cranendonck. Omdat de zoektocht naar een geschikte locatie moeizamer verliep dan verwacht werden de ambities bijgesteld. Ook een dependance-constructie met Weert werd destijds overwogen, mede omdat het oprichten van een nieuwe voedselbank vergaande financiële en organisatorische gevolgen heeft. Vier jaar later komt het uitgiftepunt er dus alsnog door de medewerking van SV Budel.

Voedselbank Weert is wel naarstig op zoek naar sponsoren uit de gemeente Cranendonck. Relatief weinig winkels en organisaties ondersteunen de voedselbank door middel van levensmiddelen of donaties. Zij hoopt mede door het oprichten van deze dependance, meer steun en draagvlak te krijgen in de gemeente Cranendonck.