Veel gestelde vragen

Met betrekking tot aanmelden

Op deze website vind u een link waarmee u een aanvraagformulier kunt downloaden. U mag ook een mail sturen naar aanmelden@voedselbankweert.nl, u krijgt dan via mail een aanmeldformulier toegestuurd. Dit formulier dient volledig ingevuld en voorzien van alle gevraagde bijlagen gestuurd te worden naar aanmelden@voedselbankweert.nl of mag in de brievenbus aan ons gebouw aan de Dr. Schaepmanstraat 17A. Na ontvangst krijgt u zo snel mogelijk bericht van één van onze intakers voor het maken van een afspraak.
Wilt u weten hoe het staat met uw aanmelding stuur dan een berichtje naar aanmelden@voedselbankweert.nl. Wij proberen u dan zo snel mogelijk antwoord te geven. Bel hiervoor nooit naar het algemene telefoonnummer! De secretaris kan immers hierop geen antwoord geven.
Het kan voorkomen dat u in acute problemen bent en direct voedsel nodig hebt. Wij kunnen u dan voorzien van een zogenaamd noodpakket. U kunt hiervoor contact opnemen met aanmelden@voedselbankweert.nl

Met betrekking tot donaties

Stuur een mail naar info@voedselbankweert.nl of bel na 18.00 uur met 06- 219 275 65
Uiteraard heeft de voedselbank behoefte aan voedsel dat volgens de reglement van Voedselbank Nederland geschikt is voor consumptie. Maar de voedselbank heeft ook behoefte aan financiële middelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan benzine en verzekering voor de bus. De voedselbank mag, volgens de reglementen, nooit voedsel kopen en werkt uitsluitend met vrijwilligers.
In principe kunt u elk voedsel doneren mits het niet over de houdbaarheidsdatum is. Voor diepvriesproducten geldt dat dit niet meer dan 2 maanden over de houdbaarheidsdatum mag zijn. De voedselbank accepteert geen medicijnen of voedingsmiddelen die door artsen zijn voorgeschreven, zoals proteïne-drankjes e.d.
Op donderdagmorgen en vrijdagmorgen van 9.00 - 13.00 uur zijn er meestal vrijwilligers aanwezig. Gaat het om een grote hoeveelheid, dan kunnen eventueel onze chauffeurs de levensmiddelen ophalen. U kunt daarvoor het beste telefonisch contact opnemen. Ook als u op genoemde tijdstippen verhinderd bent, kunt u met ons bellen om samen te zoeken naar een oplossing.
Nee, wij nemen geen voedsel voor dieren aan. U kunt dit wel doneren aan de dierenvoedselbank. Je kunt hun vinden in de Sponsorwinkel. Kijk van te voren even op hun site wanneer ze open zijn. http://www.dieren-voedselbank.nl
Nee, kleding kunt u doneren aan sponsorwinkel. U kunt hiervoor terecht bij de winkel aan de dr. Schaepmansstraat 17 of bij de diverse containers in de gemeente. Een gedeelte van de opbrengst komt terecht bij de voedselbank. Ook ontvangen zij graag gebruikt speelgoed van u.
Helaas, wij houden ons uitsluitend bezig met voedsel en hebben geen opslagruimte voor andere goederen. Ook kunnen we om privacyredenen nooit namen van onze cliënten doorgeven.
Wij waarderen deze initiatieven enorm en zullen dit binnen onze mogelijkheden ondersteunen. Neem contact op met de secretaris, info@voedselbankweert.nl

Met betrekking tot het afhalen van voedsel

Elke vrijdagmiddag van 13.30 – 16.00 uur. Woont u in Nederweert: 13.00 uur bij het distributiepunt in Nederweert. Woont u in Cranendonck: 13.00 uur bij het distributiepunt in Budel.
Indien u verhinderd bent om uw wekelijks voedselpakket af te halen kunt u (bij hoge uitzondering) alleen op vrijdag bellen met 06-339 861 93 Indien u iemand anders stuurt om uw wekelijks voedselpakket op te halen willen wij dit graag tijdig van u weten. U dient dit op vrijdag door te geven aan 06-339 861 93
Dit kan gebeuren en wij hebben hiervoor begrip. Echter wanneer u driemaal zonder u af te melden verzuimt uw voedsel op te halen wordt u als klant van de voedselbank geschrapt. Wij geven het voedsel dan liever aan iemand die daar wel behoefte aan heeft. Daarnaast kan het zijn dat u van onze een telefoontje ontvangt waarin wij u vragen naar de reden van niet verschijnen.
Wanneer u voor de eerste keer langskomt, leggen wij u uiteraard de procedure uit. Heeft u speciale wensen, dan zullen wij hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Wij werken met een klein team van vrijwilligers, zij kennen u snel en helpen u graag. Spreekt u de taal niet goed, dan mag u uiteraard altijd een begeleider meenemen en is er op gezette tijden een tolk aanwezig.