Albert Heijn en de voedselbank organiseren samen inzamelingsactie “Op een lege maag kun je niet leren”.

Het aantal huishoudens in Nederland dat voedselhulp krijgt van de voedselbank is in 2020 met 7,2% gestegen. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen. Het aantal kinderen t/m 17 jaar die afhankelijk zijn van de voedselbank steeg in 2020 met 9,3% ( 36.858 kinderen) .
Speciaal voor deze kinderen, start vandaag de grote landelijke actie gericht op het ontbijt “Op een lege maag kun je niet leren” in samenwerking met Albert Heijn. Geen enkel kind zou met een lege maag naar school mogen gaan. De actie duurt t/m 12 september.
Klanten kunnen in 660 winkels van Albert Heijn, verspreid over heel Nederland, ontbijtproducten zoals hagelslag, havermout en cornflakes doneren aan de lokale voedselbanken. De ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk is voor klanten om de producten uit te zoeken. Alle producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen.
Voedselbank Weert en Albert Heijn in de Muntpassage en aan de Dries in Weert doen mee
Ook in Weert, Nederweert en Cranendonck zijn kinderen helaas afhankelijk van voedselhulp. Voedselbank Weert steunt samen met haar vrijwilligers deze kinderen en hun gezinnen door wekelijks voedsel te verstrekken uit gedoneerde middelen. In Weert kunnen inwoners ook meedoen aan de inzamelingsactie van Albert Heijn. Daarmee is voedselbank Weert enorm geholpen. Je vindt de actieproducten bij Albert Heijn.