Cheques voor de Voedselbank en SUN

Op 2 september 2020 ontvingen de Voedselbank Weert en Stichting Urgente Noden (SUN) Weert een cheque. Ria Zincken ontving als voorzitter van de Voedselbank een bedrag van € 1.800,-. Ger Verstegen, voorzitter van SUN Weert kreeg een bedrag van € 700,-. De cheques werden uitgereikt door Remon Veraart, voorzitter van Rotaryclub Weert.

Dit voorjaar waren bijeenkomsten van Rotaryclub Weert niet mogelijk. In plaats daarvan is geld ingezameld voor mensen in Weert die getroffen zijn door de Covid-19-pandemie. Daarvoor werd een bedrag van € 2.500,- bijeen gebracht. Dit bedrag is gedoneerd voor de meest noodzakelijk hulp die gegeven wordt door de Voedselbank en SUN Weert.

De Voedselbank voorziet in de eerste levensbehoeften zoals levensmiddelen voor mensen die onder het bestaansminimum zitten. Vaak zitten ze in de schuldsanering. Zonder de hulp van de Voedselbank zouden deze mensen honger lijden.

Er zijn ook mensen die een aanvraag hebben voor hulp van de Voedselbank. In de tijd totdat ze daar daadwerkelijk gebruik van kunnen maken, zijn er cadeaukaarten. Deze kunnen worden gebruikt om levensmiddelen te kopen. De cheque van € 700,- voor SUN Weert is bedoeld voor deze cadeaukaarten.