Supermarktactie Voedselbank op 18 december

Op zaterdag 18 december houdt de Voedselbank Weert traditiegetrouw haar jaarlijkse voedselinzamelingsactie in de supermarkten. Op deze dag zal aan het winkelend publiek gevraagd worden om op vrijwillige basis een extra, lang houdbaar product te kopen voor de voedselbank. Denk hierbij aan potgroenten, rijst en pasta.

Voor de voedselbank is deze actiedag van enorme waarde. De laatste jaren is de aanvoer van vooral gezonde levensmiddelen enorm afgenomen. Een belangrijke oorzaak is dat supermarkten zélf acties ondernemen om voedselverspilling tegen te gaan, waardoor er beduidend minder over is voor de voedselbank. Bovendien ziet de voedselbank een gestage groei van het aantal gezinnen dat gebruik wil maken van de voedselbank. Dit betekent dat de ingezamelde levensmiddelen ook nog over meer monden verdeeld moeten worden. De producten die deze dag opgehaald worden zijn een belangrijke reserve om cliënten toch iets mee te kunnen geven op momenten dat er nauwelijks aanvoer is van bijvoorbeeld verse groenten of vlees.

Voedselbank Weert is dan ook erg blij dat nagenoeg alle supermarkten in de regio Weert, Nederweert en Cranendonck bereid zijn om mee te doen. De leden van de serviceclubs in Weert (Rotary, Lions en Ladies Circle) hebben hun hulp aangeboden om die dag bij alle supermarkten flyers uit te delen en levensmiddelen in te zamelen.

Gaat u die dag boodschappen doen, denk dan aan de mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Doneer alstublieft een product aan de voedselbank, wellicht voor u een kleinigheid, voor de voedselbank een grote hoop!