Trots op maximale score warenwet keuring!

Jaarlijks worden voedselbanken op een onverwacht moment gecontroleerd op de borging van de voedselveiligheid door de Nederlandse Warenwet. Voedselbank Weert haalde hierbij op 30 november de maximale score van 100 punten, evenals vorig jaar!

Hygiëne en voedselveiligheid zijn belangrijke aandachtspunten voor de voedselbank. Zo worden er strenge eisen gesteld aan houdbaarheidsdata, juiste stickering, verslaglegging van temperatuurcontroles van koelinstallaties en vriezers, periodieke controles door ongediertebestrijding, het correct opslaan in de juiste kratten etc. Het team van Voedselbank Weert kreeg bovendien extra complimenten voor netheid en organisatie. Een geweldige pluim voor de vrijwilligers die zich een groot aantal uren per week belangeloos inzetten voor de voedselbank.