Gratis e-kookboek ‘Samen koken we sterker’

Het kookboek ‘Samen koken we sterker’ is gebaseerd op veelvoorkomende producten uit de voedselpakketten van de voedselbank. Met dit kookboek kan iedereen een lekkere en gezonde maaltijd maken. Het e-kookboek is gratis beschikbaar.

Op 2 maart is het kookboek bij Voedsel- bank Leiden gepresenteerd. Kandidaat Tweede Kamerlid CDA en initiatiefnemer Jaap Jonkers overhandigde daar samen met tv-chef Pierre Wind het eerste exemplaar aan Voedselbanken Ambassadeur Radio 538 DJ Frank Dane. Studenten uit heel Nederland hebben samen met de televisiekoks Pierre Wind en Reitse Spanninga de recepten ontwikkeld. Het e-book is gratis te downloaden via de website jaapjonkers. nu/kookboek.

Jaap Jonkers zegt over het idee achter het kookboek; “Als je financiële stress hebt is het moeilijker om te kunnen genieten van het leven. Helaas geldt dit voor een groeiende groep Nederlanders. Ik maak mij daar druk om, omdat ik als baby te vondeling ben gelegd en opge- groeid zou zijn in armoede zonder ouders, als ik niet geadopteerd was. Daarom zet ik mij in voor mensen die dat het hardste nodig hebben. Met dit kookboek wil ik iedereen de kans geven op een lekkere en gezonde maaltijd en tegelijkertijd aandacht vragen voor de groe ende kloof tussen arm en rijk in Nederland”.