Eieren voor de voedselbank op Wereld-ei-dag

Jaarlijks op de tweede vrijdag in oktober is het Wereldeidag en wordt er internationaal, vooral in Aziatische landen, aandacht geschonken aan het ei. Een dag die meer aandacht verdient in Nederland. Dit jaar is Wereldeidag op vrijdag 12 oktober.

Stichting Blij met een Ei en de mmmEggies hebben legpluimveehouders gevraagd om mee te doen aan de actie om eieren te schenken aan de voedselbank. Een unieke kans voor de legpluimveesector om landelijk eieren te promoten en de armste mensen van Nederland blij te maken met een ei.

Voedselbanken krijgen zelden eieren gedoneerd. Eieren zijn als gezonde en betaalbare voeding erg welkom. De voedselbank is ontzettend blij met de actie.

“De boeren van Nederweert”, Carla van de Kruijs en Kunnen Pluimvee hebben gehoor gegeven aan de oproep en ruim 2000 eieren geschonken aan Voedselbank Weert.